Suomen Johanniittain apu ry on Johanniittain ritarikunnan alainen riippumaton ja sitoutumaton avustusjärjestö. Johanniittojen avustustoiminta on alkanut Suomessa vuonna 1996.

Johanniittain Ritarikunta on maailman vanhin avustusjärjestö ja on saanut nimensä Johannes Kastajan mukaan. Ritarikunta perustettiin vuonna 1099, kun ensimmäinen sairaala avattiin Jerusalemissa.

Tule mukaan kansainväliseen avustustoimintaan

Suomen Johanniittojen kansainvälisen avun osaston toiminta on keskitetty Kaarinan Piikkiöön. Osaston jäsenet toimivat aktiivisesti yhteistyössä muun muassa Saksalaisen sisarjärjestönsä kanssa. Käymme useita kertoja vuodessa harjoittelemassa heidän kanssaan Euroopassa.

Osaston toiminnassa mukana olevilla on mahdollisuus hakeutua osaksi kansainvälistä valmiusryhmää ja näin päästä mukaan järjestön avustustoimintaan maailmalle. Toiminnassamme on mukana muun muassa terveydenhuoltoalan ammattilaisia, tietoliikenneasiantuntijoita ja logistiikkoja.

Osasto järjestää koulutuksia avustustoimintaan liittyen ja toiminta on avoin kaikille toiminnasta kiinnostuneille ikään, sukupuoleen ja ammattiin katsomatta.

Suomen Johanniittoja on ollut operaatioilla esimerkiksi Haitilla, Kaakkois-Aasiassa ja Ecuadorissa.

Kansainvälinen leiri Virossa kehitysvammaisille nuorille

Johanniittain avun vapaaehtoistyöntekijät useasta maasta järjestävät vuosittain, viikon kestävän kesäleirin virolaisille nuorille, joilla on jonkinasteinen kehitysvamma.

Johanniitat Alankomaista, Liettuasta, Ruotsista, Saksasta , Suomesta ja Virosta järjestävät vierailleen retkiä, urheiluaktiviteetteja sekä askartelua.

Leirityöskentely antaa isännille hyödyllisen kokemuksen erilaisten kanssaihmisten kohtaamisesta, hyvän mielen arvokkaasta panostuksesta sekä uusia ystäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia.

Lue lisää Talun leiristä ja katso kuvia

Johanniter International (JOIN) osallistuu aktiivisesti EU - projekteihin

Viime vuosien aikana JOIN on laajentanut toimintaansa osallistumalla aktiivisesti EU-rahoitettuihin projekteihin. Näissä JOIN laatii projektien hakemukset ja koordinoi jäsentensä raportit.

Vuonna 2015 käynnistyi EU-rahoituksella SOCIALCARE-niminen projekti, jonka tarkoitus on parantaa vanhusten elämänlaatua. JOINin rooli on yhdistää ja raportoida eri menetelmillä ja eri apuvälineillä jäsenorganisaatioiden vanhainkodeissa saatuja tuloksia.

Toukokuussa JOIN toivoo pääsevänsä mukaan toiseen EU:n rahoittamaan projektiin, AHA (Advancing active and Healthy Ageing), jonka tarkoitus on testata uutta elektronista apuvälinettä joka on kehitetty auttamaan henkilöitä joilla on vakava Alzheimerin tauti.

Projektin toteutuessa tulevat JOINin Itävallassa, Unkarissa ja Saksassa sijaitsevien jäsenorganisaatioiden vanhainkodeissa ja sairaaloissa olevat potilaat saamaan mahdollisuuden testata laitteen toimivuutta.

Ensiapukurssit
Onko yrityksellä tai yhteisöllä tarve ensiapukoulutukselle?

Johanniitat järjestävät ensiavun perus- ja jatkokursseja.

ja pyydä tarjous.
Ensiapusovellus kännykkään

Lataa Johanniittojen ilmainen Ensiapu hätätilanteessa - sovellus älypuhelimeesi.

Sovellus on ladattavissa

iOS, Windows ja Android puhelimille.

Ensiapupäivystys tapahtumaan

Tarvitsetko tapahtumaasi ensiapu- tai ensihoito-päivystyksen? Ota yhteyttä!